Navigace

Obsah

Dne 7.4.2007 se konalo Velikonoční plavání v Soběslavi.


Výsledky

Závod se každoročně koná na velikonoční sobotu a plave se v řece za každého počasí, začíná ve 13 hodin u restaurace LADA. Závodníci, letos se jich přihlásilo 24, během závodu překonají jez a po uplavání 2 000 metrů končí u Špačkova mlýna.  Letošnímu ročníku přálo počasí, ale s vodou to bylo horší. Vzhledem k nízkému stavu vody se nikdo nemohl spoléhat na pomoc proudu, ale všichni museli pořádně zabrat. Díky mírné zimě byla voda poměrně teplá – 10 st. C, obvykle bývá o dva až tři stupně chladnější.
 
Krumlovští záchranáři se aktivně zúčastnili nejen závodu, nasadili pět plavců, ale i při zajištění bezpečnosti na jezu a po celou trasu soutěže. Do Českého Krumlova přivezli řadu cenných medailí: Jaromír Berounský se umístil, v kategorii do čtyřiceti let, na druhém místě za prvním Filipem Toulem z Českých Budějovic. V seniorech zazářil českokrumlovský městský strážník Pavel Pípal, získal zlato před předsedou MS VZS Č.K. Milanem Bukáčkem, který byl vyhlášen, ač nerad i nejstarším účastníkem.
 
Velikonoční plavání odstartovalo sérii jarních ploutvových závodů, kterých mohou účastnit nejen členové VZS, ale i široká veřejnost. Další soutěží je Krumlovský hastrman, který se koná 28.4. Informace o závodu najdete na www.zachranari.com. 8.5. si můžete poměřit síly v Budějovicích na Zlatém rakovi. V rámci spolupráce s hornorakouskou vodní záchrannou službou se MS VZS Č.K. již podruhé zúčastní mezinárodních závodů v Salzburgu.

Stránka


Stránka