Navigace

Obsah

Družstvo Vodní záchranné služby, místní skupiny Český Krumlov letos opět startovalo na vysoce prestižních mezinárodních závodech Grand Prix Moravie (GPM), 4. -6. 3. 2011, pořádaných místní skupinou Brno-město. Kromě závodníků z celé České republiky přijel do Brna i reprezentační tým Polska a tým záchranářů z Belgie. GPM je tradičně prvním kvalifikačním závodem na Mistrovství Evropy juniorů a tedy velmi důležitým krokem pro naše závodní družstvo, které se bude snažit obohatit desetičlenný český reprezentační tým nejméně čtyřmi našimi závodníky. GPM se za naši skupinu zúčastnili: Natálie Berounská a Aleš Berounský, oba jsou členy české juniorské reprezentace z roku 2010, dále Daniel Květoň a Lukšová Kristýna. Kristýna má velkou šanci se letos nominovat do širšího reprezentačního výběru. Do Brna jel na zkušenou i loňský reprezentant Jan Kodým, který ale nemohl pro nemoc startovat.

Na Grand Prix se závodí podle mezinárodních pravidel ILSF (mezinárodní federace záchranné služby) v  disciplínách: 100 m záchrana modelu s ploutvemi, 50 m záchrana modelu, 100 m záchranný polohový závod, 100 m super záchranář, záchrana pomocí lana, ve dvou štafetových závodech a v královské disciplíně SERC, která testuje schopnost záchranáře reagovat na krizovou situaci.

Největší radost udělala trenérům Natálie Berounská, které jednoznačně získala celkové vítězství v ženské kategorii. Aleš Berounský se umístil na celkovém druhém místě v kategorii muži Česko. Kristýna Lukšová obsadila celkové deváté místo v kategorii ženy Česko. V disciplíně SERC se náš čtyřčlenný tým obsazený kromě dříve jmenovaných Danielem Květoněm, umístil na pěkném šestém místě. Tyto skvělé výsledky jsme vybojovali i za nedávno zesnulou Kateřinu Duspivovou, která natrvalo zůstane v našich srdcích nejen jako výborná záchranářka a závodnice, ale hlavně jako naše milá kamarádka.

Nominační série dále pokračuje Jarní cenou Neratovic (2. 4. 2011), Mistrovstvím České republiky v bazénových disciplínách v Sokolově (14. 5. 2011) a poprvé i Mezinárodním mistrovství České republiky v plážových a mořských disciplínách, které se uskuteční na Dolní Vltavici a Horní Plané 4. 6. 2011.

SERC na iDnes.cz

Výsledky část 1.

Výsledky část 2.

Výsledky část 3.

Výsledky - celkové

Stránka


Stránka