Navigace

Obsah

Výcvik ZT na divoké vodě – OTAVA

Dne 17. 4. 2010 proběhl výcvik na divoké vodě – OTAVA pro záchranný tým (ZT) a ostatní členy VZS. Výcviku se zúčastnilo pouze 8 členů ZT (Adéla, Jitka, Lenka, Honza, Láďa, Šimi, Tomáš a Zdenda).
Sraz byl den předem na tábořišti v Radešově. Během večera probíhala teoretická příprava na vlastní sjezd pod bedlivým a přísným dohledem Zdendy. Příprava postupně přešla ve stmelování kolektivu. Pamatujíce na náročnost následujícího programu jsme se včas uložili k posilujícímu spánku.
V sobotu dopoledne v 10:00 hodin jsme již natěšeni stáli plni odhodlání a očekávání na startu u Čeňkovy pily vyzkoušet si v praxi to co jsme večer předtím probírali teoreticky. Takže jsme s pokřikem AHÓJ pustili do sjíždění. Během dne jsme udělali tři sjezdy, při kterých jsme si vyzkoušeli různé pozice na raftu. Byla to myslím zajímavá zkušenost pro všechny. Kupodivu za pauzu mohli vždy háčci :-).
Pro toho kdo se nezúčastnil malá poznámka o počasí: tlak 1025 hPa, teplota 18°C, viditelnost až do lesa, barva oblohy modrá. No prostě super počasí.
Díky všem zúčastněným za přístup a odhodlání. Zejména pak jsme rádi viděli Tu co to nevidí jen černě.
Šimi